برای رنگ آمیزی بر روی چوب روش های مختلفی وجود دارد که در این مقاله روش های مهم و منحصر به فر رنگ آمیزی چوب را توضیح داده ایم که می توانید با استفاده از این مقاله کیفیت رنگ آمیزی را بالا ببرید.
سیلر
سیلر رنگ شفافی است که برای پر کردن منافذ چوب و جلوگیری از نفوذ رنگ به داخل چوب به کار میرود. نوع استفاده از سیلر به جنس و بافت چوب بستگی داشته و برای استفاده از آن روی چوبهای صاف و همواری مثل راش میتوان از پیستوله استفاده کرد
یکی از پرکاربردترین مواد برای رنگ آمیزی و پرداخت چوب سیلر است که از آن برای اشباع چوب استفاده میشود. از آنجا که بافت چوب منافذی دارد که باید اشباع شود تا رنگ را به خوبی جذب کند باید از مادهای مناسب برای اشباع آن استفاده کرد. همچنین با استفاده از سیلر و سنباده زدن پس از آن میتوان الیاف و پرزهای ریز روی سطح چوب را از بین برد.
لازم است بدانید که تینر مناسب برای سیلر، تینر 15000 می باشد که شما می توانید در زمستان از تینر 20000 نیز استفاده کنید تا کیفیت محصول حفظ شود.پس از استفاده از سیلر زمان مورد نیاز برای خشک شدن آن 30 دقیقه می باشد که این موضوع نیز به دمای کارگاه بستگی دارد و متغیر می باشد.همچنین 4 تا 8 ساعت زمان نیاز است تا گاز های سیلر خارج شود و چوب آماده سنباده کاری شود.
کیلر
بعد از سنباده کاری سیلر مرحله کیلر آغاز میشود. کیلر رنگ شفافی است که برای پوشش بعد از سیلر با قلم مو یا پیستوله روی چوب به کار برده میشود. کیلر هم مانند سیلر باید در چند مرحله به چوب زده شود و در آخر با سنباده پرداخت شود. البته در برخی موارد کیلر در آخرین مرحله رنگ آمیزی استفاده میشود. کیلر در دو نوع براق و مات موجود است، با تینر رقیق میشود و مانند سیلر در چند مرحله اجرا میشود.
پلی استر
پلی استر در دو نوع نیمه پلی استر و تمام پلی استر می باشد. تمام پلی استر خود در دو نوع تمام پلی استر ایستاده و تمام پلی استر پولیشی می باشد.پلی استر ایستاده بدلیل نوع ساختار تشکیل دهنده آن برای استفاده نیاز به تینر ندارد.همچنین تمام پلی استر ایستاده زود خشک می شود. تمام پلی استر ایستاده کاملا براق بوده و مانند تمام پلی استر پولیشی نیاز به پولیش کاری ندارد.
نیم پلی استر رنگ دوجزئی شفافی است که در بسیاری از سازههای چوبی به کار برده میشود. در نیم پلی استرها از روغن پایه نارگیل یا سویا استفاده میشود و 50 درصد ماده اصلی آن اوره فرمالدهید است. برخی از استادکاران حرفهای با ترکیب نیم پلی استر براق و مات، به نیم پلی استر نیمه براق دست می یابند.
از مهم ترین تفاوت های نیم پلی استر و تمام پلی استر می توان به مواردی همچون اینکه تمام پلی استر براقتر بوده و سریعتر از نیم پلی استر خشک میشود و لایه ضخیم تری نسبت به نیم پلی استر تشکیل میدهد اشاره کرد. از دیگر تفاوتهای آن این است که تمام پلی استر سه جزئی است اما نیم پلی استر دوجزئی می باشد.
در ادامه به روش های رنگ آمیزی با پلی استر اشاره می کنیم:
- قبل از رنگ آمیزی ابتدا باید سطح چوب باید برای پر کردن منافذ و درزهای روی چوب بتونه کاری کنید.
- سطح چوب را سنباده کاری کرده و تمام پستی بلندی های ایجاد شده را برطرف کرد.
- سطح چوب را با قلم مو یا پارچه به یک یا دو لایه رنگ آستر آغشته کنید.
- بعد از رنگ آستر مرحله سیلر و کیلر است که پیشتر توضیح داده شد. پس از این مرحله دوباره سطح چوب را بتونه کاری کنید.
- با سنباده ملایمی سطح کار را برای رنگ رویه پلی استر یا نیمه پلی استر آماده کنید.
- رنگ پلی استر را باید متناسب با نوع چوب انتخاب کرد. اگر سطح چوب دارای طرح زیبایی است باید از رنگ روشن و شفاف استفاده کرد تا زیبایی سطح چوب دیده شود. اما برای سطوح سنباده کاری شده بهتر است از پلی استرهای رنگی استفاده شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق صفحه تماس با ما نشانی یا شماره تماس مارا داشته باشید.
مطالب مرتبط:
انواع روکش های چوب/ www.seyediwood.ir
نظر بدهید