انواع روکش های چوبی موجود در بازار که بیشترین استفاده را دارند به دو دسته روکش های چوبی طبیعی و روکش های چوبی فن آوری شده تقسیم می شوند.روکش های چوبی فن آوری شده روکش هایی هستند که بصورت مصنوعی تولید می شوند و یک نمونه از این نوع روکش را می توان به روکش کاوازینکو ایتالیایی اشاره کرد که می توانید روش تولید آن را در بخش مقالات مربوط به روکش کاوازینکو مطالعه بفرمایید.
انواع روکش های چوبی طبیعی را می توان به روکش آکاژو، روکش ملچ، روکش ملامینه و ... اشاره کرد.هر کدام از این روکش های چوبی مزیت و معایب مربوط به خود را دارد که به تحلیل آن ها می پردازیم.
امروزه با توجه به کمیاب بودن چوب و همچنین گران بودن چوب، از روکش های نازک چوب استفاده می شود.روکش های نازک چوب را بر روی نئوپان و ام دی اف می چسبانند و به این طریق در قیمت و مصرف چوب صرفه جویی می شود.
روکش کاوازینکو یکی از با کیفیت ترین روکش های موجود در بازار می باشد که از کیفیت و شفافیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.روکش کاوازینکو ایتالیایی مایل به رنگ قرمز می باشد که علاوه بر دوام بالا، باعث جلوه و زیبایی منحصر به فر سازه های چوبی نیز می شود.
از جمله مزیت های روکش کاوازینکو، کیفیت بالا، شفافیت بالا، طول عمر بالا، تنوع زیاد و مقاومت بالای آن در برابر عوامل خارجی می باشد.
معایب روکش کاوازینکو قیمت بالای این روکش می باشد که البته در برابر مزیت هایی که روکش کاوازینکو دارد ارزشمند می باشد.
آکاژو به دو دسته آمریکایی و آفریقایی تقسیم می شود.محل رویش آکاژو آفریقایی در غرب آفریقا می باشد. درون روکش آکاژو قرمز رنگ با رگه های سفید و صورتی است که باعث شباهت آن به روکش کاوازینکو شده است.
از جمله مزیت های روکش آکاژو وجود بافت های یک دست، نقوش نواری صدفی و نقوشی متنوع چون موجی، مجعد، جناغی و مصرف گسترده آن در کارهای تزیینی می باشد.همچنین روکش آکاژو از ضربه پذیری خوب، پرداخت عالی، پیچ خوری و میخ خوری برخوردار است و جز یکی از کاربردی ترین روکش های حال حاضر می باشد.
روکش آکاژو نسبت به روکش هایی مانند کاوازینکو از شفافیت و کیفیت پایین تری برخوردار است.همچنین روکش آکاژو مات می باشد و مقاومت پایین تری نسبت به سایر روکش ها دارد.
روکش ملچ لایه نازکی از چوب ملچ است که بر روی ام دی اف چسبانده می شود.روکش های نازک ملچ را به وسیله پرس های نجاری در دمای 58 درجه سانتی گراد و در مدت زمان 2 دقیقه به ام دی اف می چسبانند.روکش ملچ را می توان بر روی دو طرف ام دی اف چسباند.درخت ملچ کم رشد می باشد که همین امر باعث کمیاب بودن و همچنین گران بها بودن چوب ملچ شده است و به جای استفاده از چوب ملچ، از لایه های نازک چوب ملچ به عنوان روکش استفاده می شود.
از جمله ویژگی های روکش ملچ می توان به نفوذپذیری کم،مقاومت در برابر آفت، و همچنین افزایش مقاومت ام دی اف اشاره کرد.
از جمله معایب روکش ملچ نیز عملکرد نامطلوب روکش ملچ در برابر رطوبت می باشد.از این رو استفاده از روکش ملچ برای مناطق مرطوبی که بالای 85 درصد رطوبت دارند توصیه نمی شود.رطوبت ایده آل روکش ملچ بین 40 تا 85 درصد می باشد.
روکش های ملامینه پر کاربردترین روکش اوراق فشرده چوبی و خصوصا ام دی اف در جهان و به خصوص در ایران در بین تمام روکش های چوبی(طبیعی) و مصنوعی می باشد.روکش ملامینه در صنعت ام دی اف جز یکی از پر کاربردترین روکش ها می باشد و بدلیل قیمت مناسب قابل رقابت با سایر روکش ها می باشد. ام دی اف ملامینه نسبت به نئوپان ملامینه از مقاومت و کیفیت و چکش خواری بالاتری برخوردار است.
مزیت های روکش ملامینه مقاومت مناسب روکش ملامینه در برابر رطوبت،مقاومت در برابر حرارت و سایش، هماهنگ بودن رنگ لبه های چسبانده شده با رویه،قیمت مناسب و تنوع در رنگ و طرح می باشد.
معایب روکش ملامینه مقاومت کم در برابر مواد قلیایی و اسیدی، کیفیت و شفافیت پایین نسبت به روکش کاوازینکو می باشد.
شما می توانید با مراجعه به قسمت مقالات سایت کابرد و سایر ویژگی انواع روکش های چوبی را مطالعه بفرمایید و خرید خود را با دقت بیشتر و با اطمینان خاطر انجام دهید.
همچنین در صورتی که بر روی سازه های چوبی لکه ایجاد شد با استفاده از روش های تمیز کردن لکه های چوب می توانید این لکه ها را از بین ببرید و چوب را به حالت قبلی خود برگرداند.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق صفحه تماس با ما نشانی و شماره تماس ما را داشته باشید.
مطالب مرتبط:
روکش کاوازینکو/www.seyediwood.ir
محسن علوی چهارشنبه 15 مرداد 1399
بسیار عالی بود تشکر
پاسخ مدیر به محسن علوی یکشنبه 19 مرداد 1399
ممنون از شما